Bok – Det dom inte sa

Det dom inte sa – om hur jag blev feminist

bokBoken kom ut 2008 på Tiden förlag (numera Rabén & Sjögren). Titeln leker med två feministiska deviser; att det är personliga är politiskt och att du varken föds till kvinna (eller feminist) utan att det är något som skapas under vägen.

Det dom inte sa – om hur jag blev feminist är en faktabok om jämställdhet, feminism och genus som varvas med författarens personliga betraktelser från uppväxten, om populärkultur och ”finkultur” och hur de stundtals reproducerar samma mönster.

Beställ boken genom att maila till Lisa Lindén.
lisa.linden@netafen.se

Åh vilken bra bok! Läs, låna, köp! Här har du alldeles hejdundrande finfin läsning framför dig. Läs om Lisas uppväxt och hur hon började fundera på varför hon inte fick göra samma grejer som brorsorna. Läs om olika sorters feminister. Läs om hur det kändes när Lisa började plugga på universitetet. Ja, för tusan, KÖP boken så att du kan klottra i marginalerna, skriva ner vad du tänker när du läser boken – du kanske kommer på att du själv har varit med om något liknande.

De dom inte sa… är ungefär som en önskestorasyster: smart, snäll och tuff på alla sätt. Denhär syrran hjälper dig igenom allt – från det som känns lite småkonstigt till det som kanske är det allra hemskaste du någonsin får uppleva…” /Flaskposten Bokblogg 2008